Artikels & tips

Aankoopgids & productinformatie

U wenst bepaalde producten of goederen aan te kopen? U wenst gebruik te maken van bepaalde diensten? Via de CompanyMundo aankoopgids, geven wij onafhankelijke aankooptips en artikels die u als koper moeten helpen bij het maken van de juiste keuze.

Artikeldetail

Website laten maken? Kosten om rekening mee te houden !


Een website laten maken door een webdesign bureau vraagt een goede voorbereiding. Enkel een goede voorbereiding geeft een duidelijk idee van de te verwachtte kosten én wat je in return terugkrijgt van het webbureau. Wij noemen een aantal op dewelke de prijs van een website zal bepalen.


Kost hosting en domeinnaam

De kost van goedkope hosting en een bijhorende domeinnaam is een jaarlijks terugkerende kost. De prijs van de hosting zal afhangen van hoeveel bezoekers u verwacht en wat de performantie moet zijn van de server. Afhankelijk van de doelstelling van de site, moet er extra software geplaatst worden. Verwacht je weinig bezoekers, dan volstaat shared hosting. Verwacht je veel bezoekers en heb je veel performance nodig van de server, dan opteer je het best voor een dedicated server of een VPS server. Heb je een grote database aan e-mailadressen en wens je een nieuwsbrief uit te zenden, dan heb je nood aan een mailserver met bijhorende software.


Webarchitectuur

Hou rekening met extra kosten om de sitearchitectuur uit te denken. Bij een eenvoudige website zal dit in de totaalprijs inbegrepen zijn. Meestal zijn pagina’s zoals: Home – Over ons – Diensten – Producten – Contact voldoende. Heb je een complexe website dan is een sitemap de basis voor de webdesign, front-end en backend van de website.


Kosten webdesign

Het ontwerpen van een website is ook nodig. Hierbij kunnen extra kosten aangerekend worden of deze zitten reeds in de totaalprijs van de website. Het ontwerpbureau kan de design aanmaken en vervolgens doorzenden naar de webmaster. Meestal zal een aantal uren voorzien worden voor het website ontwerp waarbinnen een bruikbare design moet opgeleverd worden. Indien men extra aanpassing moet doen, dan zal dit extra doorgerekend worden. Om niet voor onaangename kosten te komen te staan, vraag je het best een totaalprijs aan én het bijhorend uurtarief.


Foto’s en teksten

Het plaatsen van professionele foto’s is een extra kost. Deze kan je kopen uit online fotobanken. Daar betaal je een prijs per download, afhankelijk hoe groot je de foto wenst en waarvoor deze zal gebruikt worden. Een website heeft ook nood aan goede teksten. Deze kan je zelf schrijven of uitbesteden aan een web copywriter gespecialiseerd in het schrijven van webteksten. Hou rekening de SEO factoren. Schrijf wel teksten voor uw gebruikers en niet voor zoekmachines. Een aantal trefwoorden plaatsen in een tekst kan geen kwaad, je mag gewoon niet overdrijven.


Webdevelopment of bijhorende software

Het ontwikkelen van een website in een programmeertaal zoals HTML, ASP, PHP… is nodig om een website te tonen in een internetbrowser zoals Internet Explorer, Firefox, Safari of Google Chrome. Binnen het voorziene budget zijn er meestal een aantal functionaliteiten voorzien. Denk op voorhand na welke functionaliteiten u wenst te voorzien in de website. Wenst u zelf de website aan te passen, dan zal dat een meerkost betekenen. Je kan kiezen om een website volledig op maat te maken, of je laat een website via open-source software zoals Wordpress, Joomla of Drupal.


Kosten online webshop

Nood aan een online winkel? E-commerce software kan een extra kost betekenen voor uw web project. Hou hiermee rekening. Een webshop kan je op maat laten maken of je kan hier ook gebruik maken van open-source webshop software zoals Magento. Deze bevat al tal van functionaliteiten om de webshop te laten draaien én te beheren.


Promoot uw website via internetmarketing

Een website zonder bezoekers is een website waaruit geen bezoekers of klanten uit voortkomen. Hou rekening met extra marketingbudget om uw website te promoten. Er zijn tal van tools om meer bezoekers naar uw site te krijgen. Een internet marketing bedrijf zal je helpen om de website te promoten via SEO of zoekmachine optimalisatie, Linkbuilding, E-mailmarketing, Usability, Marketing Automation...


Meer webdesign


Bedrijvengids webdesign

Bij welke webdesign bedrijven kan je terecht? Klik hier

Prijzen nodig? Bespaar tot 30%

Vraag een offerte aan voor webdesign en bespaar tot 30%! Klik hier

Meer artikels & tips in: Webdesign, Webdesign

Disclaimer: Bovenstaand artikel is bedrijfsonafhankelijk en vallen onder de redactie van CompanyMundo. Het is ten stengste verboden bovenstaande content te kopieren zonder onze toestemming. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen en/of suggesties.