Artikels & tips

Aankoopgids & productinformatie

U wenst bepaalde producten of goederen aan te kopen? U wenst gebruik te maken van bepaalde diensten? Via de CompanyMundo aankoopgids, geven wij onafhankelijke aankooptips en artikels die u als koper moeten helpen bij het maken van de juiste keuze.

Artikeldetail

Verhuis voorbereiden, hoe doe je dat praktisch?


Verhuizen? Bij een verhuis komen heel wat praktische en administratieve taken kijken. Een goede voorbereiding is daarom al het halve werk. Wij geven je enkele praktische tips mee.

Zelf verhuizen of niet?

Beslis eerst of je zelf wil verhuizen of het werk liever aan een verhuisfirma overlaat. Indien je voor de tweede optie gaat, maak dan tijdig een afspraak met een erkend verhuizer. Indien je alles zelf organiseert, regel dan vooraf je transport en zorg voor voldoende man- en vrouwkracht, zowel vóór, tijdens als na de verhuis.

Plan verhuisvakantie

Een verhuis is een echte energievreter en kan je onmogelijk met een voltijds werkritme combineren. Regel daarom tijdig verhuisverlof bij je werkgever. Ben je zelfstandig, breng dan je klanten op de hoogte dat je gedurende enkele dagen onbereikbaar bent.

Goed begonnen is half verhuisd

Om stressarm te verhuizen, plan je het best zo veel mogelijk op voorhand. Regel tijdig een afspraak met je verhuizer en/of helpende handen en maak een takenlijstje op. Denk ook ruim op voorhand aan de praktische regelingen voor de verhuisdag zelf: reserveer je verhuiswagen, zorg voor opvang voor je kinderen, contacteer de politie om een plaatsje voor de deur te reserveren, zorg voor voldoende verhuisdekens, stel iemand verantwoordelijk voor koffie en catering, …

Inpakken en wegwezen

In inpakken kruipt altijd meer tijd dan je denkt. Bestel daarom tijdig grote verhuisdozen. Ga voor stevige en stapelbare dozen, liefst voorzien van een handvat. Begin enkele weken op voorhand met het verpakken van die spullen die je niet meteen nodig hebt. Werk georganiseerd. Hou de inboedel van één kamer bij elkaar en noteer op iedere verhuisdoos wat er in zit en in welke kamer de inhoud thuishoort. Verdeel het gewicht, zoals van boeken, over meerdere dozen en hou breekbare, brandbare en gevaarlijke stoffen steeds afzonderlijk. Bruikbare goederen die je niet meeverhuist, kan je via het internet te koop aanbieden.

Verhuis voorbereiden, denk aan je administratie

Een adreswijziging brengt een behoorlijke administratieve rompslomp met zich mee. Verwittig familie en vrienden en contacteer alle instanties die van je nieuwe adres op de hoogte moeten zijn: je gemeente, je werkgever, je zakenrelaties, je arts en ziekenfonds, je bank- en verzekeringsmaatschappijen, je energieleveranciers, de school van je kinderen, … Laat ook je post automatisch naar je nieuwe adres doorsturen.

Meer artikels & tips in: Verhuizingen - Particuliere

Disclaimer: Bovenstaand artikel is bedrijfsonafhankelijk en vallen onder de redactie van CompanyMundo. Het is ten stengste verboden bovenstaande content te kopieren zonder onze toestemming. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen en/of suggesties.