Artikels & tips

Aankoopgids & productinformatie

U wenst bepaalde producten of goederen aan te kopen? U wenst gebruik te maken van bepaalde diensten? Via de CompanyMundo aankoopgids, geven wij onafhankelijke aankooptips en artikels die u als koper moeten helpen bij het maken van de juiste keuze.

Artikeldetail

Wat is de traplift prijs en hoe wordt deze bepaald?


De traplift prijs zal bepaald worden aan de hand van de soort traplift. Meestal spreek men van de rechte traplift en de traplift met bocht.

Over het algemeen bestaan er maar een paar soorten trapliften. Meestal wordt de soort traplift bepaald door de aard van de trap waarop men de traplift zal installeren. Men kan "spreken" over een rechte traplift of een traplift met bocht.

De rechte traplift of de traplift voor rechte trappen is een standaard lift die geplaatst wordt op een rechte rail langsheen een rechte steektrap. Via een bedienen op de traplift kan de gebruiker ervan de lift besturen. Via een opklapbare stoel gaat de lift langzaam naar de bovenverdieping. Dergelijke trapliften hebben de goedkoopste prijs.

De traplift met bocht is een gewone trappenlift die langsheen één of meerdere bochten de verdieping(en) zal bereiken. Aan de hand van de vorm of bocht van de trap zal de rail op maat gemaakt worden. Op trappen met maar 1 bocht van 90° kan men overwegend standaard bochten plaatsen, aangezien dit een zeer veel voorkomende trap is.

Het aantal te overbruggen verdiepingen zal zeker meespelen in de prijsvoering. Ook de hoogte van de trap, de breedte van de trap en de mogelijkheden ter plaatse om de trapliftrail te bevestigen aan de muur of traptreden. Hoe meer verdiepingen en eventuele bochten hoe duurder.

Er zijn nog een aantal factoren die de soort en de traplift prijs zullen bepalen. Zo zijn er tal van traplift opties te verkrijgen die belangrijk zijn voor de gebruiker. Uiteraard zullen deze de totaalprijs bepalen. Denk maar aan:
  • gewicht van de gebruiker;
  • traplift voor kinderen;
  • uitvoering van zitting;
  • traplift voor buiten of niet;
  • aantal verdiepingen;
  • vorm van de trap;
  • ...
Er bestaan over het algemeen geen standaard traplift prijzen op de markt, wel richtprijzen. Deze kunnen gaan vanaf €2.750 tot + € 12.000 voor een stoellift. Wij raden aan om eerst een offerte aan te vragen bij verschillende traplift bedrijven om de prijzen te vergelijken.

Meer informatie kan je vinden op de website traplift kopen.

Veel succes !

Meer artikels & tips in: Trapliften

Disclaimer: Bovenstaand artikel is bedrijfsonafhankelijk en vallen onder de redactie van CompanyMundo. Het is ten stengste verboden bovenstaande content te kopieren zonder onze toestemming. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen en/of suggesties.