Artikels & tips

Aankoopgids & productinformatie

U wenst bepaalde producten of goederen aan te kopen? U wenst gebruik te maken van bepaalde diensten? Via de CompanyMundo aankoopgids, geven wij onafhankelijke aankooptips en artikels die u als koper moeten helpen bij het maken van de juiste keuze.

Artikeldetail

Trampoline kopen? Welk model of afmeting kiezen?


Trampolines bestaan uit verschillende modellen en afmetingen. De meest voorkomende vorm is rond of vierkant. Wij geven een overzicht van de verschillende trampolinevormen en afmetingen.

Mini-trampoline

Is een zeer kleine trampoline, geschikt voor 1 persoon en kleine kinderen. Voorzie steeds rubberen tegels om kinderen te beschermen tegen verwondingen. Ze kunnen zowel buiten als binnen gebruikt worden en kunnen een soms een maximale belasting aan van max.100 kg. Meestal hebben minitrampolines een begindiameter van 1 meter en zijn ze voorzien van een randkussen zoals de grote trampolines. Minitrampolines, zijn een écht fitnesstoestel en zijn goed voor de gezondheid.

Vierkante trampoline en ronde trampoline

Het grote voordeel bij de aankoop van een ronde trampoline t.o.v. een rechthoekige of vierkante trampoline is dat de trampolinespringer zich makkelijker kan oriënteren waar zich het midden van de trampoline bevindt. De ronde vorm van de trampoline zal ervoor zorgen dat de gebruiker beter kan springen, veerkracht heeft en minder snel zal vallen. Vierkante of rechthoekige trampolines, worden meer gebruikt voor professionele doeleinden en voor de meer gevorderde gebruiker.

Welke trampolineafmeting kiezen?

Om de afmeting van een trampoline te bepalen zijn er een aantal criteria waar je rekening moet mee houden. Heeft u genoeg plaats om een trampoline te plaatsen? Een trampoline neemt volgens de beschikbare afmetingen al snel wat plaats in de tuin. Hoeveel personen gaan gebruik maken van de trampoline? Meestal willen kinderen samen springen, hoe meer kinderen, hoe groter het springvlak moet zijn. Toch dient rekening gehouden te worden met de maximale belasting van de springdoek.

Er zijn tal van trampolineafmetingen beschikbaar. De meest voorkomende afmetingen van ronde trampolines zijn: 250cm, 300 cm, 360 cm, 400 cm en 430 cm. De meest gebruikte afmetingen zijn rechthoekige trampolines zijn: 300 cm x 220 cm en 330 x 250 cm.

Vind leveranciers van trampolines

Meer artikels & tips in: Trampolines

Disclaimer: Bovenstaand artikel is bedrijfsonafhankelijk en vallen onder de redactie van CompanyMundo. Het is ten stengste verboden bovenstaande content te kopieren zonder onze toestemming. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen en/of suggesties.