Artikels & tips

Aankoopgids & productinformatie

U wenst bepaalde producten of goederen aan te kopen? U wenst gebruik te maken van bepaalde diensten? Via de CompanyMundo aankoopgids, geven wij onafhankelijke aankooptips en artikels die u als koper moeten helpen bij het maken van de juiste keuze.

Artikeldetail

Trampoline kopen? Controleer de kwaliteit van de onderdelen


Kinderen vinden het fijn om zich eens uit te leven in de tuin. Een trampoline is daarom het ideale buitenspeelgoed voor jong en oud. De kinderen zijn buiten, zijn in beweging en kunnen zich samen amuseren. Een trampoline is gegarandeerd uren speelplezier. Toch is het kopen van een trampoline geen makkelijke keuze. Er zijn tal van trampolinemerken op de markt waartussen veel prijsverschil zit. Aangezien het buitenspeelgoed is voor kinderen speelt de veiligheid van een trampoline een grote rol in de keuze van zo een toestel. Wij gingen na waar je moet op letten bij de keuze en aankoop van trampolines.

Het trampolineframe en trampolinebuizen

Zorg er voor dat je een kwalitatief frame koopt. Trampolineframes en buizen moeten een maximale belasting kunnen dragen. Controleer altijd de maximale belasting in de algemene voorschriften. Hoe dikker de buizen hoe meer belasting ze aankunnen. Belangrijk is dat de buizen en het frame gegalvaniseerd zijn, zodoende ze tegen roestvorming behandeld zijn. Controleer altijd of de poten van de trampoline gebogen zijn en rustten op 2 steunpunten op de grond. Hierdoor zal een trampoline niet gaan schuiven op een harde ondergrond zoals een terrasvloer.

Keurmerk en labels

Koop het best een trampoline die voorzien is van het TUV/GS keurmerk. Duits keurmerk voor de veiligheid van apparaten. Eigendom van Duitse overheid; uitgegeven door de Duitse overheid aangewezen keuringsinstellingen (o.a. TÜV). Beheer: de eisen zijn opgenomen in de "Gerätesicherheitsgezetz" (wet op de veiligheid van apparaten), en uitgewerkt in officiële normen; keuringen en controles worden uitgevoerd door de uitgevende instellingen.

Spiralen en veren van de trampoline

Zorg ervoor dat u dubbelconische veren koopt. Deze zijn sterker en zorgen voor voldoende veerkracht. Deze moeten behandeld zijn tegen corrosie en roest. De veren worden meestal gegalvaniseerd. Hoe langer de veren hoe groter de levensduur en de veerkracht. Zorg ervoor dat de trampoline van voldoende trampolineveren is uitgerust. Hoe meer veren ronddom het frame, hoe mindere belasting een veer individueel zal ervaren. Veel veren zorgen er ook voor dat het springdoek minder zal belast worden. Het gewicht zal mooi verdeeld worden over de veren. Dit komt de levensduur van de trampoline ten goede.

Springdoek of springmat van een trampoline

Het springdoek is een zeer belangrijk onderdeel van een trampoline en moet voldoen aan de strengste eisen om de veerkracht en het gewicht van de gebruikers te kunnen dragen. De springmat van een trampoline bestaat uit een gewoven polypropyleen. Dat is een zeer sterke vezel. De betere trampolinedoeken zijn gemaakt van Permatron, dat is een industrieel weefsel speciaal geschikt voor trampolines. Een goede springmat is rimpelvrij een UV-bestendig. Indien een springdoek beschadigd is, is het aangeraden dit zo snel mogelijk te vervangen. Doorscheuren van het doek kan levensgevaarlijk zijn. Het springdoek moet voldoende doorstikt zijn daar waar het wordt bevestigd aan de veren. De bevestiging kan afscheuren indien het niet voldoende werd doorstikt.

Beschermrand en randkussen van een trampoline

De beschermrand van een trampoline zal de gebruiker van een toestel beschermen tegen verwondingen. De beschermrand bedekt het frame en de veren dit tussen het frame en de springdoek zit. Zorg ervoor dat je een voldoende dikke beschermrand koopt om verwondingen tegen te gaan. Kleine kinderen kunnen snel gekneld zitten tussen de veren. De beschermrand moet ook voorzien zijn van een plastic hoes. Is de beschermhoes versleten, installeer zo snel mogelijk een nieuwe beschermrand. Bij goedkopere trampolines, zal de beschermrand dunner zijn waardoor je dikwijls een nieuwe zal moeten kopen.

Veiligheidsnet van een trampoline

Een veiligheidsnet is een net dat ronddom de trampoline wordt geplaatst en dat ervoor moet zorgen dat personen niet van de trampoline vallen. Een veiligheidsnet wordt meestal geplaatst aan een aantal pijlers die aan het trampolineframe worden vastgemaakt. Het net voldoende sterk zijn en moet correct aan de zijkant van de trampoline vastgemaakt worden. Een goed veiligheidsnet, is voorzien van een opening met ritssluiting en veiligheidssluiting om de trampoline te kunnen betreden. De gazen van het net mogen niet te groot zijn zodoende kleine kinderen met hun vingertjes niet vast komen te zitten. Een goed veiligheidsnet van een trampoline kan snel gedemonteerd worden bij bijvoorbeeld stormweer.

Afdekzeil & beschermhoes van een trampoline

Een afdekzeil zal in zomer en winter de trampoline beschermen en de levensduur van het product verlengen. De springmat en de beschermrand zijn gevoelig aan UV-straling en kunnen verkleuren. De invloed van regen en vocht doet de springmat geen goed. Een afdekzeil zal ook de veren en het frame beschermen tegen roestvorming.

Trampolineladder

Elke trampoline moet voorzien zijn van een ladder. Om het betreden en verlaten van een trampoline veilig te laten gebeuren.

Verankeringset trampoline

Een verankeringset zorgt ervoor dat je de trampoline kunt vastmaken aan de ondergrond. Dit voorkomt het verschuiven van de trampoline en het eventueel wegwaaien of omwaaien van de trampoline.

Vind leveranciers van trampolines

Meer artikels & tips in: Trampolines

Disclaimer: Bovenstaand artikel is bedrijfsonafhankelijk en vallen onder de redactie van CompanyMundo. Het is ten stengste verboden bovenstaande content te kopieren zonder onze toestemming. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen en/of suggesties.