Artikels & tips

Aankoopgids & productinformatie

U wenst bepaalde producten of goederen aan te kopen? U wenst gebruik te maken van bepaalde diensten? Via de CompanyMundo aankoopgids, geven wij onafhankelijke aankooptips en artikels die u als koper moeten helpen bij het maken van de juiste keuze.

Artikeldetail

Privézwembad aanleggen? Wat zijn de mogelijkheden


Je eigen zwembad thuis in de tuin of een zwembad aanleggen is de droom van vele mensen. Een privézwembad zorgt voor uren zwemplezier. Toch zijn er heel wat mogelijkheden om een zwembad te plaatsen. Wij geven een overzicht.

Bouwkundige zwembaden

Bouwkundige zwembaden zijn privé zwembaden die om maat gemaakt worden. Meestal bestaat de kuip uit een betonconstructie. De kuip wordt vervolgens afgewerkt met een zwembadbekleding in PVC-folie ( liner ), zwembadtegels, mozaïektegels of waterdichte coating. Het voordeel van het bouwkundige zwembad is dat je vrij bent om de vorm te kiezen. Het nadeel is de kostprijs en de vrij lange duur vooraleer het zwembad af is. Ook de bijhorende zwembadtechnieken zijn niet goedkoop. ( zwembadpomp, buizen & afvoeren, chloorinstallatie , enz… )

Kunststof monoblock zwembaden

Monoblock zwembaden worden in de fabriek in 1 stuk gemaakt. De kern / kuip van het zwembad wordt uit verschillende lagen polyester / vinylester vervaardigd. Het zijn oersterke zwembaden die verkrijgbaar zijn in een aantal kleuren. Een coating zorgt ervoor dat de baden niet gevoelig zijn aan osmose. Het grote voordeel is de prijs én de snelheid van plaatsing. Onder de monoblock zwembaden vallen de polyester zwembaden, polypropyleen zwembaden, keramische zwembaden en de epoxy zwembaden.

Opzet zwembaden

Opzet zwembaden worden ofwel bovengronds of ondergronds ingegraven. Je kan deze ook half laten ingraven. Onder de opzetzwembaden kan je kiezen tussen houten opzetzwembaden, kunststof opzetzwembaden en opzetzwembaden met metalen wanden. Dergelijke zwembaden zijn een stuk goedkoper dan de monoblock en de bouwkundige zwembaden. Het grote voordeel is de prijs / kwaliteit en dat je het zelf kan opzetten. Bovendien is het geen permanent bouwwerk en kan je het steeds opbergen.

Opblaasbare zwembaden

Dergelijke zwembaden worden ook wel kinderzwembaden genoemd en zijn de goedkoopste op de markt. Voordeel is de kostprijs. Nadeel is de korte levensduur. Meestal volstaan deze zwembaden om waterplezier met kinderen te beleven. Architecturaal gezien bieden ze wel geen meerwaarde aan je eigendom.

Meer artikels & tips in: Zwembaden - Houten zwembaden, Zwembaden - Kunststof opzetzwembaden, Zwembaden - Polyester inbouwzwembaden, Zwembaden - Zwembadaanleg

Disclaimer: Bovenstaand artikel is bedrijfsonafhankelijk en vallen onder de redactie van CompanyMundo. Het is ten stengste verboden bovenstaande content te kopieren zonder onze toestemming. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen en/of suggesties.