Artikels & tips

Aankoopgids & productinformatie

U wenst bepaalde producten of goederen aan te kopen? U wenst gebruik te maken van bepaalde diensten? Via de CompanyMundo aankoopgids, geven wij onafhankelijke aankooptips en artikels die u als koper moeten helpen bij het maken van de juiste keuze.

Artikeldetail

Hoe een dak met leien laten ontmossen en hoe mos verwijderen?


Als je een leien dak hebt, kan er niet zomaar ontmost worden. Er zijn eerst enkele aandachtspuntjes die verwerkt dienen te worden.


Staat van je leien dak

Mossen en algen werken in op je dakbedekking. Dit is zeker en vast ook het geval bij een leien dakbedekking. Als je leien te broos en poreus geworden zijn, zal het geen zin hebben om je dak te ontmossen. Het mos zal binnen de kortste keren terug zijn weg vinden.


Natuurlijk vervang je je huidige dakbedekking niet als het om slechts enkele leien gaat. Het gebeurt regelmatig dat een donker hoekje op je dak of het deel van je dak dat zich onder een boom bevind, meer last heeft van mosvorming dan de rest van je dak. Als dit het geval is dan opteer je ervoor om slechts het beschadigde deel te vervangen en de rest te laten ontmossen.


Een ontmossingsfirma met ervaring weet hier zeker raad mee. Vraag dus om advies en bij twijfel laat je ook iemand je dak inspecteren alvorens een beslissing te nemen.


Lage druk of zelfs stoom

Leien houden niet van zware impact. Het is dus belangrijk dat de ontmossingsfirma beschikt over het juiste materiaal en ervaring heeft in het ontmossen van leien daken. Een reiniging met water dient met weinig druk te gebeuren en bij voorkeur wordt er ook stoom gebruikt om het mos los te weken.


Bevatten je leien asbest?

Dit punt is héél belangrijk. Een leien dak dat asbest bevat mag niet ontmost worden. Hoe je kan weten of je leien asbest bevatten, kan je lezen in ons artikel Kan ik een dak met asbest laten ontmossen?


Wel is het een feit dat enkel kunstleien asbest kunnen bevatten. Deze leien zijn vervaardigd in een fabriek en zijn nog steeds een goedkoper alternatief dan natuurleien.

Is je dakbedekking gemaakt uit natuurleien, dan heb je zeker niets te vrezen van asbest.


Bedrijvengids ontmossingswerken

Bij welke ontmossingsbedrijven kan je terecht? Klik hier

Prijzen nodig? Bespaar tot 30%

Vraag een offerte aan voor ontmossingswerken en bespaar tot 30%! Klik hier

Meer artikels & tips in: Daken ontmossen, Ontmossingwerken

Disclaimer: Bovenstaand artikel is bedrijfsonafhankelijk en vallen onder de redactie van CompanyMundo. Het is ten stengste verboden bovenstaande content te kopieren zonder onze toestemming. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen en/of suggesties.