Artikels & tips

Aankoopgids & productinformatie

U wenst bepaalde producten of goederen aan te kopen? U wenst gebruik te maken van bepaalde diensten? Via de CompanyMundo aankoopgids, geven wij onafhankelijke aankooptips en artikels die u als koper moeten helpen bij het maken van de juiste keuze.

Artikeldetail

Betonpannen ontmossen, waar op letten en hoe laten ontmossen?


Niet elke dakbedekking dient op dezelfde manier of hetzelfde tijdstip ontmost te worden. Hier leggen we uit wat dakpannen ontmossen zo speciaal maakt.


Wat is een betonpan?

Een betonpan is een dakbedekking uit cement en zand ( beton ). Het grootste verschil met keramische dakpannen is dat men een betonpan in het productieproces gewoon laat drogen. Een keramische pan ( klei ) daarentegen wordt gebakken.


Het laten drogen maakt een betonpan veel sterker dan een keramische pan. Een groot nadeel van een betonpan is echter dat er langzaam gruis loskomt door slijtage. Op de delen waar dit gruis loskomt, wordt de pan ruwer en krijgt mos meer kans om zich te hechten.


Als de pannen een extra coating hebben, zijn ze meer bestand tegen mos. Betonnen dakpannen die deze dubbele coating niet hebben, zullen al gauw mosvorming vertonen.


Fabrieksgarantie

Er zijn fabrikanten die 30 jaar garantie bieden op hun dakbedekking maar dit geldt uiteraard niet voor mosvorming. Een fabrikant kan zo'n garantie niet waarmaken want mosvorming kan je niet tegenhouden op slecht verluchte stukken dak.


Wanneer dien ik een dak te laten ontmossen dat bestaat uit betonnen dakpannen?

Afhankelijk van de ligging en situering van je woning mag je rekenen dat betonnen dakpannen dienen ontmost te worden binnen de 15 jaar.


Hoe betonnen dakpannen ( laten ) ontmossen?

Omdat de pannen reeds ruwer zijn dan andere dakbedekkingen wordt hier best met een hoog debiet gewerkt. Om de mindere waterkracht te compenseren gebruikt men warmer water. Dit water kan tot 75°C warm zijn.


Een betonnen dakpan zal meer tijd nodig hebben om te drogen. Het aanbrengen van de beschermende coating tegen mos dient dan ook enkele dagen te wachten.


Extra voordeel ontmossen van betonnen dakpannen

Door je betonnen dakpannen tijdig te ontmossen voorkom je verdere slijtage. Meer nog zal de extra anti-mos behandeling je dak als nieuw doen lijken.


Bedrijvengids ontmossingswerken

Bij welke ontmossingsbedrijven kan je terecht? Klik hier

Prijzen nodig? Bespaar tot 30%

Vraag een offerte aan voor ontmossingswerken en bespaar tot 30%! Klik hier

Meer artikels & tips in: Daken ontmossen, Ontmossingwerken

Disclaimer: Bovenstaand artikel is bedrijfsonafhankelijk en vallen onder de redactie van CompanyMundo. Het is ten stengste verboden bovenstaande content te kopieren zonder onze toestemming. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen en/of suggesties.