Artikels & tips

Aankoopgids & productinformatie

U wenst bepaalde producten of goederen aan te kopen? U wenst gebruik te maken van bepaalde diensten? Via de CompanyMundo aankoopgids, geven wij onafhankelijke aankooptips en artikels die u als koper moeten helpen bij het maken van de juiste keuze.

Artikeldetail

Alarm aangeven? Verplichte aangifte of niet?


larmsysteem laten plaatsen of installeren? Dan is het aangeraden om het systeem te melden of aan te geven na het plaatsen door een alarm installateur én voor ingebruikname. Maar in welke gevallen is het verplicht en wanneer niet?


De aangifte van een alarminstallatie is verplicht

Bij de plaatsing van een nieuw alarmsysteem, moet aangifte gedaan worden bij het "meldpunt alarmsystemen". De gebruiker van een goederenalarmsysteem of een persoonsalarmsysteem dient binnen de 10 dagen na de ingebruikstelling zijn alarminstallatie te melden bij het "meldpunt alarmsystemen".


Wordt het alarm beheerd door een alarmcentrale of alarmbeheerdienst, dan hoeft de gebruiker niet de aangifte te doen bij het "meldpunt alarmsystemen". De alarmcentrale zorgt hiervoor. De gebruiker is ook bij een buitengebruikstelling, verplicht dit binnen de 10 dagen aan te geven.


Aangifte gegevens

Bij de aangifte of melding van een nieuwe alarminstallatie worden zaken zoals het installatieadres, gebruikersnummer, alarmmeldnummer en contactgegevens van de gebruiker opgevraagd alsook of het om een vast, mobiel of goederenalarm gaat.


De aangifte dient te gebeuren bij Police On Web: Bij Police-on-web kunt u online klacht indienen voor kleine misdrijven, uw alarmsysteem aanmelden en politietoezicht aanvragen voor uw woning tijdens uw vakantie of afwezigheid.


Interessante links:

Aangifte alarmsystemen: Police on Web


Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden voor installatie, onderhoud en gebruik van alarmsystemen en beheer van alarmcentrales: SPV Vigilis


Meer alarmsystemen


Bedrijvengids alarmsystemen

Bij welke alarm installateurs en aannemers inbraakbeveiliging kan je terecht? Klik hier

Prijzen nodig? Bespaar tot 30%

Vraag een offerte aan voor alarmsystemen en bespaar tot 30%! Klik hier

Meer artikels & tips in: Alarmsystemen, Inbraakbeveiliging

Disclaimer: Bovenstaand artikel is bedrijfsonafhankelijk en vallen onder de redactie van CompanyMundo. Het is ten stengste verboden bovenstaande content te kopieren zonder onze toestemming. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen en/of suggesties.